Byanita.com
Visszavonhatatlanul érkezik a tavasz

Visszavonhatatlanul érkezik a tavasz

Besüt a nap, nyitva hagyjuk a terasz ajtót, csicseregnek a madarak. És ránk tör a változás, szépítés iránti vágy.
Igaz ez magunkra és a környezetünkre is.

A tavasz a lakásfelújítás ideje is, de éppúgy a nagytakarítás, lomtalanítás ideje is.
Csináljunk hát egy kis/vagy nagy változtatást magunk körül!

Nem kell mindig óriási beruházásra, teljes átalakításra gondolni. Elég kicsi is.
Itt-ott egy új szín, és máris jobban érezzük magunkat az otthonunkban. Ez lehet néhány párna, gyertya, konyharuha, pár darab színes papírdoboz (úgyis el kell pakolni valahova a téli cuccot), váza,  takaró, ….bármi.

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szövegAkinek kedve van, válasszon az új trend színekből.
2020 tavaszán még mindigtartja magát a szürke, bézs, fekete,  fehér. (Na jó, ez alapnak kiváló, de tavasszal színeket szeretnénk látni!) Végre itt vannak a zöldek – borsózöld, oliva, mohazöld,  „bármilyenzöld”  -, a víz színek, a kék erősebb változatai is, a kobalt, az elegáns damaszkuszi kék, vagy  az extravagáns türkiz. Óvatosabbak nem tudnak mellé nyúlni a kávé vagy púder színekkel.

Külföldi példa:


Forrás: behr.com

Ha nagyobb változásra vágyunk, tegyük a hangsúlyt máshova a lakáson belül, mint ahol eddig volt: egy szép nagy kép a kanapé felett, vagy több kisebb a konyha falán, máris átváltoztatja a hangulatot.
Találjunk ki egy szívünknek kedves  motívumot, ötletet. Ha az többször visszaköszön a lakás különböző pontjain, akár változatos felületeken, máris megalkottunk egy nekünk tetsző harmóniát. Szép „ritmusa” lesz tőle az otthonunknak.

Nézzünk erre egy példát:

Alternatív szöveg
Az egyik kedvenc nem túl régi munkám, egy kis lakás berendezéséről szólt.
Itt az „ötlet” a kör volt. Vagy inkább a körök és tükröződések játéka. 
Egy festmény a falon, egy vagány csillár a plafonon, egy érdekes dohányzó asztal, vagy a hálószobában, kör alakú, kisebb nagyobb tükrök „ugrándozása” a falon,  de a mosdóban és a fürdőszobában is bevillan ugyan ez a motívum.

Így lett a körökkel a lakás,  kerek egész.
Alternatív szöveg

Érdemes figyelni arra, hogy ne essünk túlzásokba. Nézzünk körül, a már meglévő, szeretett darabok között, azokhoz mi illik.
Csináljunk magunknak egy „ kedvenc”  falat.  A helyiségek adottságait kiemelhetjük vagy épp ellensúlyozhatjuk azzal, ha az egyik falat, erősebb/eltérő színre festjük, vagy domináns tapétát teszünk rá.

Alternatív szöveg


Egy másik – már haladóknak való -, megoldás, amikor különböző mintájú, de ugyan azokból a színekből álló tapétákat variálunk egy adott helyiségen belül.

Természetesen ilyenkor minden más berendezési tárgyat is illik a falakhoz hangolni.
Itt egy másik kedvencem, példának.


Egyszóval: kell a változás!  
Legyen egészen kicsi vagy épp ellenkezőleg nagyon nagy. Mindenki döntse el, vérmérséklete és pénztárcája szerint.  Még mielőtt belefogunk, érdemes alaposan átgondolni mit szeretnénk elérni, az vajon mennyi munka, milyen költségekkel jár, hol és hogyan lehet beszerezni/megoldani ügyesebben, pénztárcabarát módon, stb.

Ilyenkor nem árt egy szakembert is megkérdeznia kevés sokszor több elvén. Hiszen egy találó ötlet, kreatív gondolat sokat jelenthet mind időben, mind pénzben.

Jó megújulást, szép tavaszt kívánok!

Alternatív szöveg
Huszár Beja

lakberendező, látványtervező
+36 30 791 1421
@bejavilaga