Byanita.com

Rólam

Hódos Anita
akvarellfestő, lakberendező

Két téma érdekelt mindig az idegenforgalom és a művészetek. Így szereztem közgazdász (2003.), majd a Pannon Egyetem Georgikon karán Turisztikai Desztinációs Menedzser diplomát (2012.).

A művészeti alapokat, a művészet értő szeretetét, a művészettörténeti tudás alapjait Sorki Dala Andor Tanár Úrnak köszönhetem. 
Hosszas kihagyás után az első fellángolás, hogy a lakberendezés volt (1996.), ahol beleszerettem az alkotásba, a festésbe. Itt a tanárom Koroknai Zsolt volt. A lakberendezés - bár nagyon szeretem - nem inspirált olyan mélyen, hogy üzletszerűen foglalkoztam volna vele.

Az alkotást soha nem sikerült elengedni, bár egy kicsit sokáig tartott az útkeresés: folyamatos tanulás, próbálkozás jellemzi az átameneti időszakot. 2010-ben jött az áttörés, az első olyan kép, ami családi-baráti elismerést hozott. Innen már szinte egyenes út vezetett idáig.
Hiszek abban, hogy mindenkinek jár valami különleges, amitől szebbnek, jobbak lesznek a hétköznapok, amit a magadénak tudhatsz. A mi feladatunk az, hogy megteremtsük számodra azt a limitált kiadású (kis szériás) terméket, ami Neked ezt az érzést megadja.
Akiknek hálás vagyok, mert valóban sokat tanultam tőlük:
Bozsó Zsuzsa, Mucsi Tina (Tina Rajztanodája), Király Mándi, Irina Trzaskos, Julia Henze, Yana ShvetsSzikszai Sándor (IWS Hungary), Olga LoSergej Kurbatov, Zsóka László.

Kiállítások:
  • 2021.9.23-29. ZAM Zöld alma Műterem, Budapest, Kép, amit hazaviszel
  • 2020.01.16-23. Rátkai Márton Klub, Budapest, "Mi Hárman" kiállítás, a Piktor Tanoda szervezésében
  • 2019.12.12. Rátkai Márton Klub, Budapest, Piktor Tanoda és az IWS szervezésében
  • 2019.6.4. Bartók Béla Boulvard, Budapest- IWS Hungary
 
Cikkek rólam:
Alternatív szöveg
Alternatív szövegAlternatív szöveg
 Alternatív szöveg