Byanita.com
Ki van a színfalak mögött?

Ki van a színfalak mögött?

A nő, aki a Piktor Tanodát vezeti

Tündét én olyan embernek ismertem meg, aki jön-megy, mindig mosolyog, kedves, vicces, majd egy idő után rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen szinte nem is tudok róla semmit. Igen, ez előfordul akkor, amikor az ember - teljesen érthető módon - külön kezeli az üzleti életét a magánéletétől, ahogy ő is.

Mostanában valahogy többet beszélgetünk, mi ketten. Másképp beszélgetünk, s így rácsodálkozom a nőre, aki a színfalak mögött áll. Kellemes, vicces, sokszínű egyéniség, olyan, akivel szinte bármiről el lehet beszélgetni. 

Mulik Tünde, a Piktor Tanoda tulajdonosa

Milyen terveid voltak gyermekként?

Pedagógiai diplomát szeretztem, de ahogy megismertem ezt a világot, úgy éreztem, hogy nem tudnék benne jól működni. A jelenlegi nevelési módszerek túl demokratikusak ahhoz, hogy a gyermek felismerje benne a helyes határokat. Ettől függetlenül hasznos alap volt, hiszen a munkámban az ott elsajátított ismereteket aktívan fel tudom használni.

A másik végzettségem szerint okleveles emberi erőforrástanácsadó lettem :-)
A mai napig ez az egyik kedvenc témám. Fontos lenne, hogy az emberek a készségeiknek, képességeiknek és kompetenciáiknak megfelelő tevékenységet folytassanak, legyen az munka, vagy akár hobbi. Sokkal több boldog, elégedett ember lenne, akik jó kedvvel csinálnák azt, amit csinálnak.
Érdemes lenne ezt akár már a pályaválasztásnál is vizsgálni, hogy kinek mik az erősségei, mit lehet és érdemes tovább erősíteni, s akár gondolhatnánk úgy is erre, hogy életcélt választunk.
Annyira érdekelt a téma, hogy publikációm jelent meg a pályaválasztással, annak nehézségeivel kapcsolatban.

És mégis hogyan lett ebből festőiskola?

Rajzolni, alkotni kiskorom óta szeretek - ez klasszikus, de ettől még nem mindenki alapít festőiskolát. Szakkörre jártam, majd később munka mellett eljártam tanfolyamokra, tudatosan képeztem magam. Magántanárhoz is jártam, ahol festeni, rajzolni tanultam.

Így amikor úgy hozta az élet és váltani kellett nem volt kérdés, hogy merre induljak el. Vonzott, amit a vállalkozói lét ígért: lazaság, kötetlen munkaidő, és hogy a magam ura lehetek. Nem volt utolsó szempont, hogy az "új", hosszú évek alatt kialakult érdeklődésem felértékelődik, fókuszba kerül.

A Piktor Tanodát 2016-ban hoztuk létre, családi összefogással, és szerencsére azóta is jól működik. A családi összefogás is maradt, hiszen a párom most is nagyon sokat segít.

Magánemberként mennyire találtad meg a számításodat a vállalkozásban? Valóban annyira laza és kötetlen egy festőiskolát vezetni?

Ez egy teljesen más világ, és más életritmus. Más időbeosztással dolgozunk, éppen ezért sokszor úgy tűnik a kívülállóknak, hogy ez valóban egy laza és kötetlen munka, de végülis nincs miért panaszkodnom - a nyári időszak az enyém, és én ezzel teljesen elégedett vagyok.

Most volt kiállításod, ahol láthattuk mind a művészi énedet, mind azt a populáris stílust is, amit az iskola is képvisel. Mi a Te kedvenced? Mivel alkotsz a legszívesebben?

Bármi jöhet: akvarell, akril, olaj - mindegyiket szeretem. A pasztellel nem találtam meg a hangot, nem tartozik a kedvenceim közé, bár ezt is tanultam.

Mik a terveid?

Rövidesen nagymama leszek. A nyarat biztos, hogy ennek szentelem, de majd szeptembertől újra nyit az iskola. Az új tanévben új programokkal várjuk mind az új, mind a régi tanítványokat.

Itt van a legújabb közös programunk- Gyere el Te is!

Kép felirata
Kép felirata
Kép felirata

Kép felirata
Mulik Tünde alkotásai
Kép felirata