Byanita.com
Ingatlanvásárlás a Balaton északi partján

Ingatlanvásárlás a Balaton északi partján

Hogyan válasszunk ingatlant / lakást / otthont a Balaton északi partján? 
Mácsai-Tischner Henriett tippjei 

Sokan érdeklődnek nálam, hogy milyen szempontokat helyezzenek előtérbe egy balatoni ingatlan vásárlásánál. Nos, elsőként vegyük górcső alá az északi partot.

Ez az oldal már domborzatilag is más formákat mutat, mint a déli. Gyönyörű, hegyes-dombos felszíne rengeteg túrázási lehetőséget nyújt, de nem csalódunk akkor sem, ha borozgatni vagy kerékpározni támad kedvünk, esetleg meglátogatnánk a Balaton-felvidék kiváló éttermeit, hangulatos piacait. További remek kirándulási cél lehet felkeresni híres hévízi gyógytavunkat vagy bebarangolni a Tihanyi-félszigetet.

A domboknak köszönhetően a panorámával rendelkező ingatlanok száma meglehetősen magas, érdemes azonban odafigyelnünk az odavezető út minőségére (hosszára, fajtájára, szélességére stb.), különösen, ha házunkat, lakásunkat állandó otthonként télen is használni szeretnénk. Egy másik, az északi part sok ingatlanját érintő jellegzetesség a csatornázás hiánya, ami gyakran kiváló alapanyagokból épült luxus kategóriájú ingatlanok esetében is derítő kialakítását tette szükségessé.

Szerencsére a kínálat elég széles, a környék kis falvaiban találunk olcsóbb házakat, választhatunk középkategóriás ajánlatokból, de egy-egy felkapottabb településen nem kirívó az egymillió forintos négyzetméterár sem (ami gyakorlatilag a budapesti belvárosi lakások árával tart lépést).

Alternatív szöveg
Alternatív szöveg
Alternatív szöveg


Mielőtt nyaraló vásárlása mellett döntünk,érdemes néhány fontos szempontot mérlegelni.

Az év mely hónapjaiban szeretnénk használni, hogyan és mennyiért tudjuk megoldani az odajutást, szívesebben tartunk-e fenn önálló házat vagy praktikusabb ikerházat esetleg egy kényelmes lakást választunk.

Érdemes az előnyökről és hátrányokról listát készítenünk, aminek segítségével könnyebben átlátható a család összes érintett tagjának az igénye, pl. érdekel-e valakit a kertészkedés, szívesen javítgatjuk-e a tetőt vagy a kerítést, akarunk-e partikat rendezni a privát kertünkben vagy szívesebben pihenünk egy portaszolgálattal ellátott apartmanház ápolt strandján. Mostanra ez utóbbi kategória is remek ajánlatokkal jelent meg a piacon, teraszos lakások széles kínálatából válogathatunk a Balaton északi oldalán, közvetlenül a parton, csodálatos panorámával, és a vasút közelségének köszönhetően kiváló közlekedési lehetőséggel.

Prime ingatlanértékesítőként a legfontosabb tanácsom, hogy egy ekkora pénzmozgással járó, több évre szóló, az egész családunkat érintő döntést ne hirtelen hozzunk meg, pusztán az emóciókra hagyatkozva,

hirtelen beleszeretve az első megtekintett ingatlanba. Előbb szép nyugodtan mérlegeljünk, válasszuk ki közösen a keresett ingatlan típusát, jellegét, elhelyezkedését, határozzuk meg a pénzügyi keretünket, és utána kezdjünk el célirányosan, tudatosan keresgélni.

Alternatív szöveg


Mácsai-Tischner Henriett
Duna House Prime 
+36 30 742 7450