Byanita.com
Februári hangulat

Februári hangulat

Február az utolsótéli hónap, a böjt előhava. 28 napos, négyévente azonban 29 (szökőév). Nevét Februusról, a megtisztulás római istenétől  illetve az ehhez kapcsolódó ünnepről kapta.

Érdekesebb emléknapok és ünnepek:
2. Ha a medve meglátja az árnyékát, visszabújik és hosszú tél lesz. Ha borús az idő, akkor rövidesen jön a tavasz.
4. Rákellenes világnap
11. Betegek világnapja
A házasság hete a Bálint napot megelőző vasánapon kezdődik és vasárnapig tart.
Február 2. vasárnapja a házasság világnapja
14. Szent Bálint nap / Valentin-nap - a szerelmesek világnapja
17. Macskák világnapja
19. Nemzetközi férfinap
21. Az anyanyelv nemzetközi napja

Általában februárra (néha márciusra) esik a Karnevál, a farsangi felvonulás is: riói karnevál, velencei karnevál, busójárás. Ilyentájt tartják a farsangi bálokat is, ami az óvis báloktól kezdve a komoly nagyrendezvényekig jelentős eseménynek számít egy-egy közösség életében. Nem véletlen, hogy februárban van a a házasság hete, a szerelmesek ünnepe, hiszen a régi időkben is a farsangi időszak a házasság témája körül forgott. A bálok fontos szerepet játszottak a párválasztásban.

Jellegzetes
Süteménye: fánk és a rétes
Virága: az Amarillisz
Kerti virágok: hóvirág, írisz, krókusz, téltemető, hunyorok, mogyoró, som, téli jázmin

Beszédtéma
A hónap kedvenc, mindenki által feldolgozott témája a
SZOKÁSOK: új szokások bevezetése és megtartása

A hónap termékválogatása a tél témája köré épül.   Megnézem a válogatás

Idézet

A február az a hónap, amely ígérettel szolgál az előttünk álló évről,a rügyek még nem pattantak fel, a hajtások alig dugták ki fejüket a föld fölé.
Sarah Crowe

2021. februárja szinte elröpült a sok tennivaló között. Az utolsó téli hónap még megengedi azt, hogy bekuckózzunk, bár amikor megbolondul az időjárás a tavaszinak tűnő napsütés a szabadba hivogat már. Ha már a szokásokat emlegetjük, a mi házunk táján a tanulásra, az ismeretek kiszélesítésére került a hangsúly.

Elfogadjuk, de nem szeretjük a maszk viselését, ezért ha lehet, akkor olyan kültéri programokat választunk, ahol lehetőleg nincsenek sokan. Egy hétköznapi délelőttön például nagyon jó program a balatonparti séta. Max. néhány futóval lehet találkozni. Csodaszép a fenséges nyugodt víz, amit most csak a madarak birtokolnak.

Szeretném megosztani Veletek a legújabb-új szokásomat (még küzdünk egymásért): 20 perc önmagammal telefon nélkül. Csak úgy lenni. Te kipróbáltad már? Ki mered próbálni ebben a rohanó világban? Meg tudod engedni magadnak, hogy csak úgy élvezd a semmit?

Forrás: Wikipedia